Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 2
- Dodaj recenzję:
- 2048
- Producent: PASCAL
- Autor: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
-
- Cena netto: 33,33 zł 35,00 zł
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 2
rok wydania: 2017, wydanie pierwsze
ilość stron: 160
ISBN: 978-83-8103-091-5
format: 11,4x18,9 cm
oprawa: miękka
Opis
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie.
Toolbook zawiera:
- przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej)
- prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie)
- techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
- sól, linijkę calową i centymetrową